Nordingråskolan
Kramfors kommuns kulturskola

Kramfors kulturskola har vid ett flertal tillfällen fått utmärkelser som en av landets främsta. Den spelar en viktig roll på Nordingråskolan och fyller även en viktig social funktion. Vi umgås och träffas när eleverna spelar och sjunger på skolans musikcafé och skolavslutning.

På Nordingråskolan får eleverna i årskurs tre möjlighet att spela fiol som sitt första instrument i stråkklass. Om årskursen är stor, får hälften börja med blockflöjt för att byta med klasskompisarna till fiol andra terminen. Från och med årskurs fyra får eleverna välja ett eget instrument att spela, till en relativt låg kostnad.

Hela mellanstadiet är med i skolkören. För årskurserna fyra och fem är det obligatoriskt och sexorna får välja om de vill vara med. Sång- och musikarrangemang tränas in, så att alla elever får möjlighet att delta och uppträda. 

Nordingråskolan och kulturskolan samarbetar vid vissa tillfällen med Nordingrå kyrka, vars akustiska och högtidliga rum förstärker ljud och stämning. Med kyrkan på promenadavstånd från skolan, blir samarbetet enkelt och vardagligt.

Dans står också på schemat på Nordingråskolan. Ibland får eleverna göra något utöver det vanliga, till exempel när några av dem uppträdde på en dansfestival i Kramfors 2013 som kulturskolan arrangerade. 

Länk: Kramfors kommun/Kulturskolan